Cultuurtechniek

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Diepspitten

Een belangrijk aspect van diepspitten is de mogelijkheid om de ondergrond te mengen met de bovengrond. Met behulp van speciale spaden kunnen we grond, waar mogelijk zand zit naar boven halen, of wat verzwaren door bovenlaag te mengen met de zwaardere ondergrond. Voordeel van deze bewerking is dat storende lagen ook doorbroken worden. Dit is vooral nuttig op van oorsprong zwaardere gronden waar lichtere grond onder zit. Door het mengen van deze grondlagen krijgt men een bodem die lichter en daardoor beter bewerkbaar is.

We beschikken momenteel over twee diepspitmachines, waarmee we een werkgebied bestrijken dat heel Nederland omvat. Deze machines stellen ons in staat om effectief te reageren op specifieke bodemproblemen, zoals het vermengen van te veel gestuifde, gediep-ploegde grond met de zwaardere ondergrond. Deze aanpak zorgt ervoor dat we de bodemkwaliteit kunnen verbeteren en aanpassen aan de specifieke eisen van verschillende teelten en landbouwpraktijken. Onze diepspittechnieken vormen een essentieel onderdeel van onze inzet om duurzame en productieve landbouwmethoden te bevorderen.

Bemesting (tijdelijk)

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.