Over ons

Specialist in de meest voorkomende werkzaamheden

 

Wij zijn Breure De Waard, Loonwerk & Grondverzet
Wij zijn Breure De Waard, Loonwerk & Grondverzet

Wij zijn Breure De Waard, Loonwerk & Grondverzet

Ons bedrijf, voortgekomen uit de samenvoeging van twee gerenommeerde ondernemingen, heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. We begonnen als twee afzonderlijke bedrijven, Loonbedrijf de Waard en Loon- en grondverzetbedrijf Breure, elk met hun eigen verhaal en expertise.

Loonbedrijf de Waard werd opgericht in 1948 op Texel door de heer C. de Waard sr. Gezien de beperkte mogelijkheden voor uitbreiding op Texel, zochten we in 1963 contact met de Rijksdienst in de IJsselmeerpolders. Dit leidde tot de oprichting van Loonbedrijf de Waard B.V. in Biddinghuizen in 1965, onder leiding van C. de Waard sr. en zijn zonen. Ons werk concentreerde zich aanvankelijk op het zaaien en oogsten van akkerbouwgewassen in de Flevopolders en grondverzet. We breidden onze activiteiten uit met de teelt en oogst van erwten en bonen in heel Nederland en richtten ons ook op de veehouderij. Onze conserventak ontwikkelde zich verder met de erwtenoogst in diverse regio’s, waaronder Spanje sinds 2008.

Aan de andere kant werd Loon- en grondverzetbedrijf Breure opgericht in 1946 door de heer P.J. Breure op het Eiland van Dordrecht. In 1966 verhuisden we naar Swifterbant vanwege lokale woningbouw. We werkten nauw samen met akkerbouwers en veehouders in Flevoland, wat leidde tot de uitbreiding van onze activiteiten in zaai- en oogstwerkzaamheden voor de conservenindustrie en later in het grondverzet.

In een strategische zet om onze krachten te bundelen en de efficiëntie te verhogen, fuseerden Loonbedrijf de Waard en Loon- en grondverzetbedrijf Breure. Deze samenvoeging stelde ons in staat om onze diensten verder uit te breiden en te verbeteren, waarbij we gebruikmaakten van de gecombineerde kennis, ervaring en middelen van beide bedrijven. In onze huidige vorm blijven we ons inzetten voor kwaliteit en uitmuntendheid in de agrarische dienstverlening en grondverzet, gesteund door onze rijke geschiedenis en ervaring.

Onze groei en filosofie

Breure de Waard heeft in de loop der jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. Onze organisatie telt nu ongeveer 45 vaste medewerkers en tijdens piekperioden breiden we ons team uit met het inhuren van professionele, tijdelijke medewerkers. Dit zorgt ervoor dat we al onze klanten naar tevredenheid kunnen bedienen.

Al meer dan 50 jaar bieden we vanuit Swifterbant, Zeewolde en Biddinghuizen professionele dienstverlening aan. De bedrijfsfilosofie van Breure de Waard is gebaseerd op het bouwen van langdurige relaties met onze klanten. Een cruciaal onderdeel hiervan is het altijd nakomen van afspraken. Dankzij onze flexibele organisatiestructuur kunnen we snel en adequaat inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten.

Wij houden van uitdagingen, groot of klein.

Wat is die van u?

Samenwerking

Onze samenwerking met akkerbouwers en veehouders is gebaseerd op jaarlijkse of meerjarige overeenkomsten. Specifiek voor de zaai- en oogstwerkzaamheden van conservengroenten zoals erwten, spinazie, sperziebonen en suikermaïs, hanteren we bij Breure de Waard contracten die nauwkeurig zijn afgestemd op de productieprocessen van de verwerkende fabrieken.

Bij het uitvoeren van grondverzet en cultuurtechnische werkzaamheden voor (semi-)overheden en aannemers, richten we ons bij voorkeur op grootschalige projecten of een combinatie van kleinere projecten. Dit stelt ons in staat om onze expertise en middelen optimaal in te zetten voor efficiënte en effectieve resultaten.

Bemesting (tijdelijk)

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!