Conserven

Jarenlange ervaring op het gebied van conserventeelt.

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Bonen

Bij het zaaien van bonen is het essentieel dat ze gezaaid worden in een zeer vlak zaaibed dat gelijkmatig is losgemaakt, om machinaal oogsten met minimale plukverliezen te garanderen. We gebruiken een precisiezaaimachine in combinatie met een trekker met smalle achterwielen met dubbele montering. Deze combinatie voorkomt dat de grond waar het zaad komt te liggen, wordt vastgereden.

De aangegeven hoeveelheid zaaizaad per hectare wordt nauwkeurig op de juiste afstand en diepte gezaaid, waardoor elke bonenplant gelijktijdig kan opkomen en solitair groeien. Dit zorgt voor een gelijkmatige stand van het gewas, wat de kwaliteit van de bonen ten goede komt. Door twee van deze zaai-combinaties in te zetten, kunnen we voldoen aan de capaciteitseisen van onze opdrachtgevers.

Tijdens het zaaien maken we ook gebruik van RTK-GPS, wat zorgt voor uiterste precisie en gelijkmatigheid in de zaailijn.

De bonen worden geoogst met zelfrijdende oogstmachines die een werkbreedte van 3,00 meter hebben. Tijdens het oogsten worden de bonen ‘gestript’, wat inhoudt dat de boon samen met een hoeveelheid blad van de plant wordt gehaald, terwijl de plant zelf in de grond blijft staan. In de machine wordt het blad uit de bonen gezogen, wat resulteert in een schoon en onbeschadigd product dat naar de vrachtwagen wordt getransporteerd. Oogst en transport worden nauwgezet afgestemd, en de tijd tussen oogsten en inblikken of invriezen bedraagt ongeveer zes uur. Deze efficiënte en zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat we bonen van hoge kwaliteit leveren, wat essentieel is voor zowel onze opdrachtgevers als de uiteindelijke consument.

Bemesting (tijdelijk)
Bemesting (tijdelijk)

Onze machines

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.