Conserven

Jarenlange ervaring op het gebied van conserventeelt.

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Suikermais

Bij de teelt van suikermaïs voor de bio-industrie verzorgen we zowel het zaaien als het oogsten. Dit gebeurt in nauw overleg met de industrie en de telers om te bepalen hoeveel en wanneer er gezaaid mag worden. Een goede samenwerking en communicatie zijn essentieel om aan de specifieke eisen van de bio-industrie te voldoen en de teelt optimaal af te stemmen op de behoeften van de markt.

De oogst van suikermaïs gebeurt met een gespecialiseerde kolvenplukker. Deze machine is ontworpen om de kolven voorzichtig van de planten te strippen, waarbij ze opgevangen worden door transportbanden. Een slim ontworpen val tussen twee banden maakt het mogelijk om met behulp van een afzuiger losse bladeren en eventuele stengels te verwijderen. Dit resulteert in een schoon en kwalitatief hoogwaardig product, klaar voor verwerking.

Bij de oogst worden we aangestuurd door de afnemers, waarbij rekening wordt gehouden met de capaciteit van de verwerkers en transporteurs. Dit bepaalt het areaal dat geoogst wordt. Door deze nauwkeurige afstemming met de afnemers zorgen we ervoor dat de suikermaïs op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid wordt geleverd, wat essentieel is voor een efficiënte verwerking.

Deze aanpak benadrukt ons streven naar precisie en kwaliteit in elke stap van het proces, van het zaaien tot het oogsten van suikermaïs. Door onze geavanceerde technieken en machines in combinatie met onze expertise, kunnen we de hoogste standaarden van de bio-industrie naleven en een consistente aanvoer van kwalitatief hoogwaardige suikermaïs garanderen.

Bemesting (tijdelijk)
Bemesting (tijdelijk)

Onze machines

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.