Conserven

Jarenlange ervaring op het gebied van conserventeelt.

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Spinazie

Bij de teelt van spinazie, die in Flevoland voornamelijk biologisch plaatsvindt, verzorgen we het gehele proces voor meerdere opdrachtgevers. Het zaaien gebeurt met een speciale zaaimachine die in staat is om op een rijafstand van 10 cm te zaaien. Een trekker, uitgerust met een neuswiel en brede achterbanden, zorgt ervoor dat de zaaibreedte volledig wordt bereden, wat essentieel is voor een gelijkmatige groei van de spinazie.

De zaaimachine en trekker zijn zorgvuldig geselecteerd om een optimale zaaiomgeving voor de spinazie te creëren. Deze combinatie van apparatuur waarborgt dat de zaden precies en gelijkmatig worden geplaatst, wat cruciaal is voor de kwaliteit en uniformiteit van het gewas.

Voor het oogsten gebruiken we een Ploeger spinaziemaaier. Deze maaier is uitgerust met een container, waardoor tussentransport van het geoogste product niet nodig is. Dit verhoogt de efficiëntie van het oogstproces aanzienlijk. Bovendien is de maaier voorzien van rupsbanden om het gewicht van een volle bak spinazie met lage bodemdruk over het land te laten rijden. Dit helpt om de bodemstructuur te behouden en bodemverdichting te minimaliseren.

De oogst van spinazie wordt nauwgezet afgestemd met onze opdrachtgevers, waarbij de juiste verhouding tussen blad en steel als uitgangspunt wordt genomen. Deze aandacht voor detail verzekert dat de geoogste spinazie van de hoogste kwaliteit is, wat essentieel is voor zowel de versmarkt als voor de verwerking tot conserven of diepvriesproducten. Door onze expertise in te zetten, streven we ernaar om de best mogelijke resultaten te behalen in de spinazieteelt.

Bemesting (tijdelijk)
Bemesting (tijdelijk)

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.