Conserven

Jarenlange ervaring op het gebied van conserventeelt.

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Erwten

Bij de teelt van erwten zetten we speciale pneumatische zaaimachines in. Deze zaaimachines zijn gekoppeld aan tractoren die zijn uitgerust met een neuswiel en brede achterbanden. Deze configuratie zorgt ervoor dat de volledige zaaibreedte wordt bereden en een vlakke grondbewerking wordt bereikt, wat essentieel is voor een uniforme opkomst van het gewas. Door deze zorgvuldige grondbewerking en zaaimethode wordt een gelijkmatige groei en een uniform gewas gegarandeerd.

We verzorgen de erwtenteelt voor verschillende opdrachtgevers in regio’s zoals Flevoland, de Noordoostpolder, Drenthe en Groningen, en breiden onze activiteiten ook uit naar Duitsland en Spanje. In samenwerking met Loonbedrijf De Waard en Laarakker zijn we ook actief in het dorsen van erwten in deze gebieden.

Conserventeelt (erwten)

Onze machines

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Timing

Het oogsten van de erwten gebeurt met erwtendorsers van het merk Ploeger. Deze gespecialiseerde machines hebben onder normale omstandigheden een indrukwekkende capaciteit van ongeveer 0,5 hectare per uur. We stemmen de oogst altijd nauwkeurig af met onze opdrachtgevers, zodat de erwten op het juiste moment, wanneer ze de juiste hardheid hebben bereikt, worden geoogst. Deze nauwgezette timing zorgt ervoor dat de geoogste erwten binnen enkele uren na de oogst al in blik of achter glas zitten.

De Ploeger erwtendorsers, met trekker en zijlosers, zijn een cruciaal onderdeel van ons oogstproces en stellen ons in staat om efficiënt en effectief te oogsten. Deze geavanceerde machines, in combinatie met onze expertise, garanderen dat we erwten van de hoogste kwaliteit leveren, wat bijdraagt aan het succes van onze opdrachtgevers en de tevredenheid van de eindconsument.

Conserventeelt (erwten)

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.