Maïs

Complete dienstverlener op het gebied van ruwvoederwinning en bemesting. 

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Maïs

Bij het zaaien en oogsten van snijmaïs, bieden we een volledige service, beginnend met het zaaien met 8-rijige en 12-rijige pneumatische zaaimachines van Kuhn. Deze machines zorgen voor een optimale verdeling en vastlegging van het zaad door middel van kluitenruimers, nadrukschijven, toedekschijven en aandrukwielen. De zaaimachines zijn ook uitgerust met een fronttank voor het toedienen van meststoffen, wat bijdraagt aan een efficiënte bemesting van het gewas.

Voor een precieze zaai boven de rijenbemesting gebruiken we RTK-GPS op onze trekkers. Dit verzekert een nauwkeurige plaatsing van het zaad, wat essentieel is voor een goede groei van de mais.

Bij de oogst maken we gebruik van een hakselaar met de mogelijkheid om toevoeging toe te passen. Met silagewagens voor het transport van het product van het veld naar het erf. Indien het perceel op afstand ligt kunnen we meerdere transport eenheden inzetten.

Maïs

Onze machines

Vacatures

Momenteel zijn er 55 vaste medewerkers werkzaam bij beide vestigingen. Het werkgebied is met name in Flevoland maar voor werkzaamheden voor de conservenindustrie is dat ook in Spanje. Bekijk hieronder welke vacatures wij open hebben staan!

Hoogwaardige verzorging en behandeling van Maisland

Bij de oogst gebruiken we meerdere hakselaars, elk voorzien van een 6-rijige rijonafhankelijke maisbek. Deze hakselaars zijn uitgerust met verstelbare korrelkneuzers om de korrels te kneuzen, wat de verteerbaarheid bevordert. Indien nodig kan er een conserveringsmiddel worden toegevoegd tijdens het hakselen.

Het tussentransport naar de kuil wordt verzorgd met kipwagens voorzien van grote lagedrukbanden, om insporing te voorkomen. Voor het inkuilen wordt een shovel met dubbellucht voorwielen gebruikt, zodat ook de randen van de kuil effectief aangedrukt kunnen worden.

Deze geïntegreerde aanpak garandeert een hoge kwaliteit van de maisoogst, van het nauwkeurig zaaien tot het effectief inkuilen, met behulp van gespecialiseerde apparatuur en technieken.

Pneumatische zaaimachine

Hulp nodig bij een andere dienst?

Wij bieden verschillende diensten aan bij Breure De Waard. Hieronder vindt u een selectie van onze diensten.